top of page

BRANDEN

Al onze koffies worden ambachtelijk gebrand. De groene bonen ondergaan een proces waarbij gaandeweg verschillende aroma's vrijkomen. De kunst bestaat erin om de hitte, luchttoevoer en tijd zo te controleren dat de smaak van de koffieboon het meest tot zijn recht komt. Op die manier heeft elke boon een uniek brandprofiel.

SINGLE ORIGINS EN BLENDS

Single Origins zijn zuivere koffies van een bepaalde plantage uit een bepaald land. Het zijn de echte toppers onder de koffies, ze worden dan ook licht gebrand zodat je hun unieke smaak kan proeven.  Je kan deze smaak het best onderscheiden als je de koffie zwart drinkt. Blends zijn een mengeling van meerdere koffies die door hun combinatie nog beter smaken. De blends worden medium gebrand. Je drinkt ze zwart of met een scheutje melk, zoals je het zelf verkiest. We branden onze koffies nooit donker, omdat je dan enkel nog ‘bitter’ proeft. 

VERPAKKEN

Alle koffiezakjes worden met de hand verpakt en voorzien van de datum van branding. Koffie wordt nooit slecht, maar verliest gaandeweg een deel van zijn smaak. De koffie is op zijn best tot een tweetal maanden na branding. De houdbaarheidsdatum is 6 maanden, conform de regelgeving van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid. 

BESTELLEN

Uw koffie wordt steeds kraakvers geleverd per brief of pakket. Brieven hebben een verzendkost van €2,22 voor een pakje van 250g. Van zodra u meer dan 2 pakjes bestelt, worden deze verstuurd via een pakket. De verzendkost van een pakket bedraagt €6. U dient in de laatste fase van de bestelling zelf het gewicht in te vullen om zo de juiste verzendkost te kunnen berekenen.

ABONNEMENT

Indien u kiest voor een abonnement, dan geven wij een interessante hoeveelheidskorting van 5% voor de Discovery en Prime en 10% voor de Premium.

 

Discovery: wekelijks een ander pakje van 250g, gedurende 5 weken

Prime: om de 2 weken 1 pakje (naar keuze) van 250g, gedurende 12 weken

Premium: wekelijks 1 pakje (naar keuze) van 250g, gedurende 12 weken

BETALEN

U kan betalen met een overschrijving via uw bank. Van zodra de betaling ontvangen is, wordt uw koffie gebrand. De koffiebonen dienen een tweetal dagen te rusten alvorens ze kunnen worden verzonden. De gemiddelde tijd tussen bestelling en levering bedraagt 1 week.

LEVEREN

Levering aan huis of bij uw bedrijf is mogelijk voor grote hoeveelheden of voor bestellingen binnen een straal van 15km. Gelieve ons in dit geval te contacteren.

DRINKEN

Koffie drink je best zo vers mogelijk. Gebrande bonen blijven zeker een tweetal maanden optimaal en gaan daarna langzaamaan smaak verliezen. Gemalen koffie verliest sneller zijn smaak. Wij willen u dan ook graag adviseren om te investeren in een kleine koffiemolen. Als u voor elk gebruik de bonen zelf maalt, hebt u de beste koffie.

Please reload

bottom of page