top of page
Een kopje warmte

Koffie... Een moment om tot rust te komen, de batterijen weer op te laden, om van te genieten samen met vrienden en collega’s of lekker op je eentje. Zacht en fruitig, heerlijk romig, pittig zwart of licht en puur. Een opkikker in de ochtend of pure ontspanning na de middag. Koffie is er voor elk moment!

Authentiek en duurzaam

The Sunday Roast is een kleine ambachtelijke branderij in het Limburgse Haspengouw die zich onderscheidt door haar flexibele en persoonlijke aanpak. De koffie wordt pas gebrand na bestelling waardoor de bonen steeds kraakvers kunnen geleverd worden.

 

Alle koffies worden organisch geteeld. Door bijvoorbeeld andere gewassen zoals bananenplanten tussen de koffiestruiken te planten is er een betere bestuiving, een rijkere bodem en natuurlijke schaduw. The Sunday Roast koopt aan via direct trade, dat betekent zo kort mogelijk bij de boer zonder alle overbodige tussenschakels. Op die manier krijgt de boer een betere prijs en is er een hogere transparantie in de kortere keten.

 

De koffies worden vervolgens zorgvuldig geselecteerd op smaak, aroma en body. Iedere koffiesoort heeft een heel eigen karakter en vraagt om een andere manier van roosteren. Door de ambachtelijke brandwijze wordt met de nodige tijd en aandacht het beste uit elke boon naar boven gehaald. Je proeft het verschil!

 

The Sunday Roast Coffee - 1.jpg
The Sunday Roast Coffee - 4.jpg
Achtergrond

The Sunday Roast is ontstaan vanuit een behoefte aan milde, smaakvolle koffie waarvan je weet waar die vandaan komt en hoe die wordt gemaakt. Na een veelzijdige verkenningstocht kreeg ik letterlijk de smaak te pakken om zelf koffie te branden. Een boeiend proces van leren over origines, de werking van de markt, de methodiek van het branden, en het herkennen en benoemen van smaken.

 

The Sunday Roast staat garant voor duurzame en kwaliteitsvolle koffie, ambachtelijk gebrand en lokaal geleverd. Het is mijn ambitie om het verhaal van elke boon tot bij de klant te brengen, van boer tot kopje. 

bottom of page